Vlaams Belang DeWinter wordt Minister van Verbroedering in Syrië

 

De geruchten over onderhandelingen lopen al een tijdje maar de kogel lijkt dus door de muur te zijn geschoten. Vlaams Belang

kop-stuk Dewinter verlaat zijn mislukte carriëre in Antwerpen waar hij nooit burgemeester is kunnen worden. Hij laat ook het Vlaams Belang achter waar hij zo onozel deed omdat hij toch nooit voorzitter kon worden. Hij vertrekt nu naar het warmere Syrië om er als Minister voor verbroedering de relaties met alle andere Europese extreemrechtse islamietenhaters die met Syrische vlaggen rondlopen te mobiliseren. De ultieme doelstelling is er gewoon voor te zorgen dat al die dissidenten van Assad die in die miserabele ziektekampen zitten aan de Europese grenzen daar ook blijven zitten als ratten in de val als afschrikking voor anderen die nog in Syrië zijn. Europa zet gewoon het vuile werk van Assad verder en Dewinter helpt hem daar graag wat bij. 

 

Het is met de zoveelste fata morgana van 2024 voor Vankieken een opsteker dat nog een oude rakker die altijd maar zingt over linkse ratten en elke week een nieuwe anti-islambeweging uitvindt, het hazepad kiest. Zo heeft nog meer vrijheid om de partij steeds meer helemaal alleen te gaan leiden (of is het lijden ?).

 

DeWinter had al jarenlang uitstekende relaties met het massamoorddadig regime etc en was reeds op bezoek geweest. Hij had trouwens niets dan respect voor leiders zoals Assad die er echt alles voor overhebben om aan de macht te blijven en niet zoals een watje aftreden of verkiezingen uitschrijven. Assad heeft zoals een man echt hard gevochten voor elke centimeter grond die hij heeft heroverd en hij heeft daarvoor niets of niemand gespaard. Humanitaire overwegingen of internationale kritiek konden hem niet tegenhouden want hij had een zelfmissie - het moorden van iedereen die niet voor hem moordde. Want éénmaal je als dictator vertrekt en in ballingschap in weelde leeft met je miljoenen kan je wel een mooi en gemakkelijk leven hebben maar je betekent niets meer. Niemand luistert er meer naar je en niemand heeft nog schrik van je zodat je niet weet wie je nog zal kunnen vertrouwen. En wie weet misschien zullen ze een waarheidscommissie oprichten en zullen ze je opjagen tot ze je voor de rechtbank kunnen brengen. En dan zit je daar in die cel in Den Haag te wachten tot iedereen je vergeet.

 

Nee, Die Assad is zoals Putin een man naar het hart van Dewinter. Het soort leiders dat we in Europa niet meer hebben sinds de jaren 1930. De kans is echter klein voor Dewinter dat hij hier nog aan de macht zou kunnen komen om te tonen dat hij het wel degelijk meende met die borstel en die bokshandschoenen. Maar zelfs dat soort campagnes kan vandaag niet meer. De westerse democratiën gaan kapot aan het huidige konijnen- en struisvogelgedrag. Voor Dewinter was het een moeilijke keuze tussen Putin en Assad maar in Rusland is het te koud in de winter dus uiteindelijk werd Syrië gekozen.

 

Hij kon ook met een gerust hart vertrekken want de kornuiten van Schild en Vriend met aan het paardekop Van Langenhove zullen zijn streken wel voortzetten. Ze gebruiken trouwens dezelfde techniek. Met een paar man en veel meer pers een persconferentie of een actie organiseren die toch niets anders zullen teweegbrengen dan een hoop persartikels en andere onzin maar die wel ervoor zorgt dat alle verzuurden en kankeraars je naam beter zullen onthouden als ze in het stemhokje weer eens hun plicht tegen hun goesting gaan doen.

 

De enige vraag die men zich nog stelt binnen de intieme delen van de partij is of hij Anke met zich meeneemt als eeuwige secretaresse om hand- en spannende diensten te leveren.