Wordt Vlaams Belang Dierenpartij ?

 

We weten niet of het verband houdt met de vlucht naar Syrië van Dewinter maar interne amateurlekkers hebben ons laten weten dat men sterk overweegt om van het Vlaams Belang een dierenpartij te maken. In het opinie onderzoek voor de partij blijkt immers heel duidelijk dat de stemmers op Vlaams Belang veel meer van hun kat of hond houden (of van mooie foto's van katten op het internet) dan van mensen, zeker als die ver weg wonen of van ver komen.

 

Ze vermoeden echter dat in het kader van de inburgering Ministers Somers de nieuwe vluchtelingen zal verplichten om een kat of hond te nemen zodat ze een gespreksonderwerp hebben met andere Belgen zonder dat ze over rare onderwerpen zoals kerstbomen, hoofd- deksels of hun vlucht naar Europa moeten spreken. Over een kat of hond spreken is zoals het weer, iedereen kan erover spreken en iedereen heeft er een opinie over maar niemand maakt er ruzie over.

 

Het zal hierna ook moeilijker worden om een antivreemdelingen of antimoslimpartij te blijven en ze zien dat zowel in Frankrijk als in Duitsland de extreemrechtse partijen steeds gematigder worden in hun racisme. LePen verdedigt nu het recht van de moskees en het respecteren van de islam tegenover de regering Macron terwijl de AFD in Duitsland zegt dat immigranten die al lang in Duitsland wonen er ook altijd zullen mogen blijven omdat ze in feite gewoon Duitser zijn geworden. Een echte extreemrechtse militant zou er een neonazi partij voor gaan oprichten.

 

Ondertussen wordt op het leeghoofdkwartier van VlaamsBelang heel hard doorgewerkt aan de nieuwe campagne en programmavoorstellen. Ze stellen trouwens voor dat alle mandatarissen een kat of hond moeten hebben en zich daar minstens 1 keer per week mee op Facebook moeten laten zien. Meer dan een derde van het totale Facebookbudget zal trouwens worden gericht naar gespreksgroepen over Katten en Honden en huisdieren. Tevens worden nieuwe kandidaten gezocht voor de komende verkiezingen bij de plaatselijke afdelingen van het Blauw Kruis en dierenorganisaties.

 

De Animal Rights League van België die normaal in het extreemlinkse kamp wordt gesitueerd zegt met belangstelling uit te kijken naar de nieuwe diervriendelijke eisen van het Vlaams Belang wat wijst op de nieuwe aantrekkelijkheid van het Vlaams Belang voor een groen kiezerspubliek dat hen voordien vooral herkende omwille van het racisme en het permament polariserend gedrag online. Misschien heeft het Vlaams Belang wel kitties nodig om het cordon sanitair te doorbreken. Zou je een coalitie weigeren met mandatarissen die hun kat of hond meenemen naar kantoor zodat die niet teveel alleen zou zijn ?

 

De andere partijen die we contacteerden wilden niet reageren maar op sommige partijbesturen spreekt men al van het aanstellen van een dierenambassadeur en de activering van een interne cel dierenwelzijn bij het bepalen van het verkiezingsprogramma en het opstellen  van de lijsten. De problematiek van de verpauperde immigranten en van de duizenden doden op zee wordt nog even onder de mat geveegd. Eigen katjes en honden eerst.

 

De vraag van kritici is echter of er geen Duitse Herder verborgen zit onder dat leuk snoetje van dat poesje ?